5.12.12

5 - Glögimukin aluset

Mukin aluset ovat olleet to do -listallani jo pitkään. En vaan ole keksinyt, millaiset niiden pitäisi olla. Ne voisivat olla vaikka tällaiset.


Tarvitset: Erikeeperiä, decoupage-lakkaa, softista, kivoja puuvillakankaita, klinkkerilaattoja, siveltimen. Lisäksi: Sakset, maalarinteippiä. 


Leikkaa kankaasta laatan muotoisia neliöitä. Kangaspalat saavat olla suuntaansa noin 2 cm suurempia kuin laatta. Leikkaa softiksesta täsmälleen laatan kokoisia neliöitä.

Jos Eurokankaan valikoimat tympivät, niin kivoja kankaita voi metsästää vaikkapa Marimekosta tai Virkkukoukkusesta (joka muuten nykyisin päivystää myös Helsingissä, Eerikinkadulla). Softista saa ainakin Helsingissä Askarellista. Laattoja saa tietty rautakaupoista, mutta aika monella saattaa olla ylijäämälaattoja putki- tai kylppärirempan jäljiltä jossain kellarikomeron nurkissa. Esmes meillä (ja lahjoitan niitä myös tosi mieluusti muille). 


Taittele kangas siististi laatan pintaan. Teippaa taitokset nurjalle puolelle, se helpottaa kummasti. Levitä kankaalle kaksi kerrosta decoupagea, siis laatan päälle ja vähän reunoillekin. Anna kuivua levityskertojen välissä. Levitä pohjaan liimaa ja asettele softis laatan pohjaan. Käännä pohja pohjalle ja pinta pinnalle - näin softiksen liimaus asettuu luonnollisesti paikoilleen laatan painon alla.


Anna kuivua seuraavaan päivään ja keitä glögit.

6 kommenttia:

Heidipiste kirjoitti...

Tämähän on mainio idea! Ja laattojakin on, eli taidan laittaa tehtaan pystyyn. Kiitos hyvästä ohjeistuksesta!

Anonyymi kirjoitti...

Upea ohje taas. -t-

Katri kirjoitti...

Kiitoksia! Samalla ohjeella voi tehdä vaikka pannunalusia, jos varastossa ei satu olemaan muuta kuin isoja laattoja.

Lara kirjoitti...

Voi miten kiva idea! Mistähän vaan sitä ennen joulua vielä löytäisi laattoja... Ehkä ensi jouluksi sitten, pitää laittaa ohje muistiin

Katri kirjoitti...

Lara, jos liikut Espoossa Kehä 1:n hoodeilla ilta-aikaan, niin voit tulla hakemaan laattoja minulta. Jos mätsää sun reitteihin, niin pistä viestiä katri piste junna ätmerkki iki piste fi.

Lara kirjoitti...

Kiitos Katri tarjouksesta; kyselin työkavereilta ja sain kuin sainkin laattoja! Ensimmäiset testikappaleet jo tehtynä - pohjan softista en saanut kulmista siistiksi (leikkasin varmaan liian isot palat), mutta ehkä seuraavat on jo parempia.