16.12.12

16 - Hernepussit

Joululahjoja miettiessä koitin muistella, mistä asioista itse pidin ala-asteen alaluokilla. Mieleeni tuli kaksi asiaa: muumit ja hernepussit. Muumit ovat nykykoululaisten mielestä auttamattoman lapsellisia, joten keskitytäänpä hernepusseihin. Ensinnäkin muistelen, että ala-asteen sisäliikuntatunnit pyörivät jotenkin aika tiiviisti hernepussien ympärillä - niiden kanssa piti tasapainoilla, niitä piti heitellä milloin maaliin, milloin kaverille, ne olivat kivan lötköjä ja muhkuraisia. Muistan, että eräisiinkin partiolaisten joulumyyjäisiin sudarilaumamme tehtaili varmaan 30 hernepussia myyntiin - ja kaikki meni (tosin hintakin taisi olla kohdallaan, ehkä markan kappale). En tiedä, onko hernepussit nykyalakoululaisten mielestä siisti juttu, mutta ainakin tämä ohje päivittää konseptin 2010-luvulle.


Tarvitset: Angry Birdsien värisiä puuvillakankaita ja huopia, kuivattuja herneitä ja ompelulankaa. Lisäksi: Ompelukone, silmäneula ja lusikka.


Leikkaa puuvillakankaista pyörylöitä, soikioita ja kolmioita lintujen ja possun vartaloiksi. Leikkaa huovasta silmät, nokat, kulmakarvat, hiustupsut, pyrstöt, korvat ja kärsät.


Ompele huopanassut kiinni vartalokaistaleisiin.


Asettele vartalopalasten oikeat puolet vastakkain. Muista sujauttaa korvat ja hiustöyhdöt palasten väliin. Surauta kiinni, mutta älä koko ulkoreunan matkalta: jätä noin 5 cm täyttö- ja kääntöaukko pohjaan.


Siksakkaa tai saumuroi reunat. Käännä ympäri oikea puoli ulospäin. Lusikoi herneet sisään. Ompele käsin täyttöaukko umpeen. Jos herneitä jää reilusti yli, niin onpahan ainakin ainekset jo valmiina, niin voi sitten loppiaisena ujuttaa kinkun jämät hernekeittoon.


Kyllähän nykylapsi nuo kolme ylintä tunnistaa, mutta mistä tuo sininen muinaisjäänne tuohon lennähti?

6 kommenttia:

Haltiakummi kirjoitti...

Eikä!! Tuo sininen bird on ihan mah-ta-va, hykertelyni ei meinaa loppua millään :D))) Hyvä sä!!

Tuula kirjoitti...

En edes muistanut hernepussien olemassaoloa, mutta kylläpä mieli nyt täyttyi valtavalla määrällä muistoja kyseisistä :)
Mahtava joulukalenteri sinulla!

Katri kirjoitti...

Kiitti Haltiakummi! Mainospöllö on minusta harvinaisen onnistunut graafisessa mielessä.

Tuula, minullekin hernepussit tuli mieleen ihan kuin salama kirkkaalta taivaalta tässä yksi päivä kun kävelin jumppaan. Ja sitten muistojen padot aukesivat :)

Lara kirjoitti...

Aivan ihania!

Katri kirjoitti...

Kiitos Lara!

Elma Ilona kirjoitti...

Tuo sininen fossiili kiri minunkin suosikiksi! Pitäisköhän innostua tekemään itelle oma nostalgiapöllö...?