Tarvitset: 70 g voita, 200 g pipareita, 2 dl vispikermaa, 1 prk creme fraichea, hyppysellinen vaniljaa, 1 dl fariinisokeria, 2 dl jäisiä karpaloita, 3 dl kevyesti sokeroitua puolukkasurvosta, 400 g turkkilaista jugurttia, 7 liivatelehteä ja 1 dl glögitiivistettä. Lisäksi: 1 dl vettä glögin lantraamiseen.
Laita liivatelehdet lillumaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon jugurtti, creme fraiche, fariinisokeri, 2 dl puolukkasurvosta ja hieman vaniljaa. Voit korvata puolukkasurvoksen kokonaisilla puolukoilla - silloin fariinisokerin määrää voi joutua lisäämään - maistamalla se selviää. Kiehauta 0,5 dl glögitiivistettä ja 0,5 dl vettä. Liuota 5 liivatelehteä glögiin. Kaada liivateglögi pienissä erissä vaahdon joukkoon välillä sekoittaen.
Murskaa piparit. Sulata voi ja sotke voisula piparimurujen joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele pipari-voi-töhnä vuoan pohjalle.
Kaada vaahto vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 20-30 minuuttia. Keitä sillä aikaa 0,5 dl glögitiivistettä ja 0,5 dl vettä. Sulata 2 liivatelehteä glögiin. Sekoita glögi-liivateseos ja 1 dl puolukkasurvosta. Heittele karpalot hieman hyytyneen vaahdon pinnalle. Lusikoi liivate-puolukkasurvos-glögiseos karpaloiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Voit korvata karpalot esim. 3-4 desillä puolukoita - silloin et tarvitse päällyshyytelöön enää puolukkasurvosta, vaan voit tuplata glögi-vesiseoksen määrän ja lisätä yhden liivatelehden.
Itse asiassa tässä karpalo-puolukkasose-versiossa oli ehkä jopa mukavampi suutuntuma kuin alkuperäisissä ajatuksissani olleessa täyspuolukkaversiossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti