6.8.06

Kärpäspaita

Huoh. Hetken aikaa meni jo kriiseillessä, että nyt on muka syksy, mutta viimeistään nyt viikonloppuna nää helteet on muistuttaneet asioiden oikesta tolasta: vielä kolmasosa kesästä käymättä!

Niinpä päätin tehdä itelleni vielä loppukesän aurinkoihin t-paidan. Tässä vaiheessa vuotta tällanen albiinokin uskaltaa jo pitää valkoista - sen verran on iho ruskettunu (tai punottunu tai sitten pisamat vaan on kasvaneet yhteen), että hipiä erottuu valkosesta paidasta.


Tää paita onkin sitten todellista kokeellista tutkimusta. Kuvaosuuden vihreän taustan tein sabluunalla, johon oli jätetty leikkaamatta kärpäsenmuotoinen läiskä. Se on painettu seulalla niin, että sutaisin ensin vaaleampaa vihreää ylhäältä alas ja sitten tummempaa alhaalta ylös, ja värien määrä oli tosi niukka. Punaset risut on maalattu päälle. Ihan viimeiseksi piirsin siveltimellä kärpäsen. Kaukaa katsottuna kuvatus näyttää ehkä vähän tuntureilla laiduntavalta porolta, mutta lähempää paljastuu surrealistisempi totuus. Surrealismi on kuulemma nyt in maailmalla sijoitustaidepiireissä...


Ja mistäkö tämä idea? Vihreä ja valkoinen on just hyvä kesäinen ja raikas väriyhdistelmä. Kärpäsiä meikäläinen on piirrellyt ja askarrellut maailman sivun (esim. kärpäslasit). Ekana mietin ehkä jotain kesäisempää aihetta kuten perhosta, mutta sitten ajatusketju meni jotensakin näin:

Perhonen
Butterfly
Butt fly
Perskärpänen
Kärpänen

Niinpä niin. Kesä ja kärpäset mieluummin kuin päivä perhosena.

2 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Tosi hieno paita.. tollaisen nähdessään tulee aina ajatus: "hei mistä noita saa?" :) tairee

od kirjoitti...

Yhdyn edelliseen, aivan mahtava ilmestys. :)