24.8.06

Laukkuajatuksia

Niin paljon ideoita, niin vähän aikaa... Nypertelyrintamalla on ollut hiljaisempaa viime aikoina, sillä oon kanavoinut luovuuteni työhakemusten vääntämiseen. Ideoita kyllä on, on ollut jo jonkin aikaa, joten lienee parasta kirjata niistä jalostuneimmat tänne muistiin. Suunnitelmissa on siis syyslaukkuja. Tai siis yleensäkin laukkuja. Tarvikkeetkin on valmiina, mutta toteutus vain ontuu.

Ekana surautan pois alta uuteen kevät/syystakkiin sopivan käsiveskan. Alennuksesta löytynyt takki on ruskea ja siinä on turkoosi vuori ja tikkaukset. Kerrankin jotain aikuismaista muttei ihan täysin tylsää! Takkiin sointuen puikoilla on tälläkin hetkellä turkoosi Kellokukka-huivi (viidettä mallikertaa viedään). Laukun ulkopuoli tulee olemaan turkoosia ja vuori ruskeaa puuvillakangasta. Kahvat teen pyöreästä puurimasta ja kylkeen maalaan kukan. Nice and simple.


Toinen pitkälle hahmottunut laukku tulee olemaan järkevästi valkoinen, johon kirjailen pihlajanmarjoja ja -lehtiä. Muoto jäljittelee sipulia ja kahvat bambua. Sipulin huipentumaan haluaisin pienenpienen valkoisen verhotupsun.


Näin kun uusi laukkusesonki on jo ikään kuin polkaistu käyntiin, ainakin koulureppujen osalta, niin täytyy oikein ihmetellä ääneen yhtä tyylimaailman kummallisuutta: aikuisten, isojen naisten pikkureppuja. Mitä sellasella pikkurepulla tekee? En keksi yhtään perustetta pikkurepulle, koska:

1. Käsi- tai olkalaukku on tuhat kertaa paremman näkönen.
2. Käsi- tai olkalaukku vetää ihan saman verran (ellei jopa enemmänkin) tavaraa.
3. Käsi- tai olkalaukusta tavarat ovat paremmin saatavilla.
4. Turha mussuttaa, että pikkurepun käyttäjällä jää mukavasti kädet tai olkapää vapaiksi kauppakassien tai jumppakamojen kantamista varten - jos valitsee normaalikokoisen repun, niin ne ylimääräisetkin romut kulkee aika pitkälti selässä.
5. Pieni reppu lihottaa (mittasuhteet vääristyy).
6. Ysäriä! Kauheeta! Yäk!

Pikkureput ovat jääneet täysin vaille ansaitsemaansa julkista halveksuntaa. Kyllä vyötärölaukuille, salihousuille, takatukille ja Günther-viiksille riittää mollaajia, mutta pikkureput ovat niiden rinnalla vaiettuja salaisuuksia. Miksi? Merkataanko jotenkin valitut pikkurepuilla?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

eh. käsilaukkurepun kätsin puoli on se, että sen voi pitkän viikonlopun miljoonakaupunkilomalla ripustaa etupuolelle rinnan/mahan päälle ja näin muutamassa sekunnissa moninkertaistaa laukun huonojen puolten kauheuden :)

Anonyymi kirjoitti...

Minulle se reppu on ihan välttämätön: kädet tarvitaan työntämään pyörätuolia ja niskani/ hartiani ei kestä raskasta painoa- se iso reppu on joskus hankalakin.

Katri kirjoitti...

Oukki doukki. Ymmärtämykseni on taas hieman laajentunut, kyllä ääneen ihmettely kannattaa...