1.1.14

Vanhan vuoden viimeiset kyykytykset ja venymiset

Vuosi 2013 päättyi hyvään oloon, joista saan kiittää uuden vuoden aaton kahvakuulaa ja kuumavenyttelyä.

Kahvakuulassa tehtiin aika jalkapainotteinen setti: puolen tusinaa askelkyykky-/normikyykkyjohdannaista kuulantyrkkimisliikettä aina 50 sekuntia riehuen ja 15 sekuntia tauotellen. Jalkasarjan päätteeksi tehtiin vielä 6 minuutin tsemppiosio kaikista liikkeistä yhdistellen. Ja minä kun ehdin eilen tuuletella, että jesjes kun pumpissa skipattiin askelkyykyt, jotka eivät nyt ole varsinaisesti meikän suosikkeja. Mutta gymbuddy sai sen, mitä jäi eilen kaipaamaan, oikein korkojen kera. Kyykyttelyyn vierähti aikaa noin puoli tuntia, ja sen jälkeen minä olisin ollut jo ihan valmista kauraa loppuvenyttelyihin - mutta edessä oli vielä vartti vatsoja ja yläkroppaa.

Kahviksesta kipitimme 10 minuutin siirtymämarginaalilla hot-saliin kuumavenyttelyyn. 10 minuuttia on just sopiva aika siirtymään: vesipullon saa täytettyä, edellisen treenin lämpö ei ehdi laantua ja silti hot-salista kerkeää vielä saada ihan ok paikan omalle jumppamatolleen.

Ja oi, miten autuasta kuumavenyttely olikaan! Venyttelyssä keskityttiin myös jalkoihin aika paljon - vaikka kahvis ja venyttely olivatkin omat erilliset ohjelmansa, niin saman ohjaajan vetäminä ne painottuivat mukavasti samoihin lihasryhmiin. Venytykset eivät olleet kovin pitkiä, mikä lienee ihan hyvä juttu näin heti voimatreenin päälle tehtynä. Salin lämpö oli suloinen ja tunnin jälkeen olo oli ihanan rento.Vuoden viimeiset tunnit vietimme serkkujekkejen kesken skumppaa kilistäen ja verbaaliakrobatiaa harjoittaen: Sanasota, Kreisi-Alias ja Scrabble ovat kaikki hauskaa aivojumppaa fyysisen treenin vastapainoksi. Illan loppua kohden yläselän lihakseni alkoivat vetää itseään juntturaan, joten lienee fiksuinta aloittaa vuosi 2014 treenitauon merkeissä.

Kahvakuula 50 min
Kuumavenyttely n. 50 min

Jotenkin sama aika kahviksessa tuntui paljon pidemmältä kuin vastaava aika kuumavenyttelyssä. Kumma juttu.

Tämä juttu on kirjoitettu yhteistyössä Esport Centerin kanssa. Lisätietoja osoitteessa www.esport.fi.

Ei kommentteja: