15.2.09

Tuntematon sotilas

Katselimme eräänä iltana reilu vuosi sitten ennen joulua lippuja Kansallisteatterin Tuntemattoman sotilaan esityksiin. Silloin niitä oli runsaasti tarjolla. Ei sitten suoriuduttu varaamaan lippuja sinä iltana. Seuraavana aamuna Hesarissa oli iso juttu Kohu-Tuntemattomasta, ja sen jälkeen näytökset olivatkin loppuunmyytyjä useamman kuukauden päähän.


No, eilen sitten vihdoin kävimme tsekkaamassa tuon Kohu-Tuntemattoman. Täytyy sanoa, että tykkäsin ihan hirveesti! Paras näytelmä, minkä olen nähnyt piiiitkään aikaan. Minusta näytelmä oli uskollinen Linnan alkuperäisteokselle mutta kuitenkin ajaton ja oivaltava. Lavan ja lavasteiden käyttö oli nerokasta. Ja ehdottomasti hattua täytyy nostaa näyttelijöille, sillä 3,5-tuntinen pätkä vaikutti aika fyysiseltä.

Mutta en vaan voi ymmärtää, miksi siitä kohistiin niin paljon. Minusta se ei irvaillut kenellekään tai millekään yhtään sen enempää kuin itse romaani.

4 kommenttia:

heidi kirjoitti...

meillä oli liput eiliselle. ikävä kyllä edellusessä näytöksessä (siinä teidän, uskoisin), joku näyttelijöistä loukkaantui sen verran että esitys peruttiin ja me joudumme vielä odottamaan.

Katri kirjoitti...

Höh, onpa mälsää! En muista nähneeni, että kukaan olis mitenkään pahemmin lyönyt itseään tai mitään, mutta oli se sen verran kroppaa rääkkäävä näytelmä, että en ihmettele. Toivottavasti pääsette pian!

Anonyymi kirjoitti...

olin kattomassaa joku aika sitten, enkä oikeestaan tykänny yhtään, herkkä mieleni järkyttyi Muumimamman ampumisesta... taidan olla vielä liian pieni ymmärtämään taidetta... Ihana blogi sulla muuten :D

Katri kirjoitti...

Anonyymi, hienoa, että ihmiset tykkää eri asioista! Tervetuloa uudestaan tänne :)