29.1.12

Pidempiä helmoja ja lahkeita, pliis!

Minulla ja ystävälläni on noin 30 cm pituuseroa. Silti kärsimme samasta vaateongelmasta: sopivanmittaisten housunlahkeiden löytäminen on lähestulkoon mahdotonta. Ystäväni on ratkaissut ongelmansa boikotoimalla housuja, siis käyttämällä mekkoja ja hameita: hänellä on ihania liivihameita, riemukkaita mekkoja ja hauskoja hameita. Osa itse tehtyjä, osa valmiina ostettuja, kuten vaikkapa kauniita Marimekon mekkoja.

Kadehdin niitä, joille Marimekon mekot sopivat tuosta noin vaan. Olisi ihanaa pukeutua esimerkiksi Kaiut- tai Tarha-mekkoon. Mutta vetäisepä tuollainen valmismekko 180-senttiseen varteen - ensimmäinen ajatus on: saisko tätä pidempihelmaisena?


Ostin joulualennusmyynneistä kaksi Marimekon villasekoitemekkoa. Ne olivat laadukkaita, kauniisti laskeutuvia - ja lyhyine helmoineen auttamattoman mauttoman näköisiä. Sellaisenaan ne olivat myös tunikoiksi liian pitkiä, mutta hetken syynäilyn jälkeen totesin, että pienellä tuunauksella ja kuminauhan pujoittamisella niistä saa ihan kelvolliset pussihelmaiset tunikat.

Olen siis ratkaissut lahjeongelmani seuraavasti: jos löydän hyvin istuvat housut 36-tuumaisella lahkeella, ostan niitä samalla kertaa kahdet. Pillifarkuissa lahkeen pituudella ei ole niin väliä, sillä lyhyet lahkeet saa survottua piiloon saapikkaiden varren sisään. Ja tuunatut tunikat toimivat juurikin niiden saapikkaisiin survottujen lyhyiden pillifarkkujen kanssa ihan riittävän hyvin, kunhan ei tarvitse ottaa kenkiä pois. Ja lopuksi - jos en löydä sopivan pitkiä lahkeita, niin leikkaan lahkeet selkeästi liian lyhyiksi. Siitäs saatte, persjalkaiset valmisvaatesuunnittelijat!

5 kommenttia:

Niina Oivi kirjoitti...

Mä oon ihan mekko. Osaa pittää housuj. Paitte seiskytluvun sinisii toppahousuja, fakta homma.
JA tajuu tuumista mitn. JA mullon semmoset kintut et jos natsaa ylhäältä - liian lyheet. Ja jassa kilahdella ennää kopeissa.
Joten mekkoo ja menoks.

Jes! Saksit!

Ami kirjoitti...

Tää toinen 180cm niin jakaa housu- ja mekkotuskan! Koon kasvaessa helman pituus kun ei to-del-la-kaan pitene, vaan leveys kasvaa. Huoh.

Farkkuvinkki: Acnen farkuissa on sen mittaiset lahkeet, että jopa minä jouduin lyhentämään lahkeita, kun ne eivät kutistuneetkaan pesussa niin paljon kuin odotin!

Vinkkejä muista pitkistä brändeistä otetaan kiitollisena vastaan.

/Ami

Katri kirjoitti...

Niina, toppahousut rulaa tällä säällä!

Ami, kiitos Acne-vinkistä, enpä olekaan kokeillut vielä. Filippa K:lla on joskus ollut Hulluilla Päivillä tosi (sopivan) pitkälahkeisia farkkuja, mutta en ole löytänyt vastaavia normisesonkien mallistoista. MACillä on myös 36-tuumaisia lahkeita, tosin niiden värivalikoimat ovat välillä vähän mitä sattuu. Mutta perustummansinisissä yleensä löytyy.

Laura kirjoitti...

Mä taidan olla se taapero-ystävä, joka on siirtynyt kokonaan mekkoihin ja tunikoihin ja jättänyt housut vaan verkkareiksi :) Ja hyvin toimii. Marimekon vaatteet on kyllä 95% niin omituisen mallisia, että vähän vaikea ajatella, että millaisille muodoille ne on tehty. Mutta onneksi niitä helmiäkin joukosta löytyy. Mutta jos oisin marimekon suunnittelija niin aloittaisin avartamalla joka ikisen vaatteen kaula-aukkoa!

Katri kirjoitti...

Taapero :) Mutta joo, kaula-aukosta vois siirtää sitä kangasta helmaan.