8.2.11

Torttutesti: Anonyymi yksityiskonditoria

Varoitus: nyt ollaan lähellä täydellistä torttua. Uhkaus viime vuoden torttutestin mustasta hevosesta toteutui tänään, ja torttu oli odotuksen väärti.

08022011011

Valmistaja: Anonyymi yksityiskonditoria
Ostopaikka: -

Hinta: Priceless

Ulkonäkö: Kaunis. Ehkä korkein maistamani Runeberg. Upea sokeririnkula.

Koostumus: Murea ja kuohkean ilmava.

Kosteus: Punssia. Riittävästi. Namm.

Maku: Maukas. Ensimmäinen torttu joka selkeästi maistuu - eikä pelkästään sokerille.
Arvosana: 10-Tämä torttu oli yksinkertaisesti mielettömän hyvä. Kuten mainitsin, kaupan tortut ovat kovin usein ylimakeita, tämä oli maukas. Maukas, maukas, maukas. Ja korkea - torttu oli leivottu insinöörimäisellä tarkkuudella hienomekaniikkapajalla tehtyihin alumiinimuotteihin. Ja täytyy myös todeta, että kattaus on puoli ruokaa: lasisen leivoskuvun alta otettu torttu on vaan aika eri juttu kuin muovilaatikossa tai pahvirasiassa kotiin kiikutettu ja keikutettu leivonnainen.


Kaiken tämän hehkutuksen jälkeen, mistä miinus kympin perään tuli? Tämä jakoi tämäniltaista torttuseuruettamme: toiset pitävät rouheettomasta, minä pidän rouheisesta. Ja jos jätän arviossa vielä jotain tavoittelemisen varaa, niin ehkä saan maistaa näitä herkkuja uudestaan ensi vuonnakin ;) 


Kiitos ja kumarrus. Torttutesti vaikenee taas vuodeksi.

2 kommenttia:

Reetta kirjoitti...

Onpa kaunis! Melkein yhtä nätti kuin ne miun vuosia sitten tarkkuudella koristelemani tortut, jotka laitoin jähmettymään takaoven rappusille. Ja kohtahan niitä sai kaapia jonkun kengän pohjasta.

Mie oon tänä vuonna maistellut Jokioisten leivän ja Sinuhen tårttuja. Ihan hyviä kosteita ja medium-rouheisia molemmat. Jokioisella oli käytetty appelsiinin kuortakin, mikä ei kai ole kovin autenttista, mutta mie tykkäsin.

Katri kirjoitti...

Eikö ookin kaunis (vaikka kuva onkin säikähtäneesti puhelimen kameralla napsastu)! Appelsiinin kuori ei oo paha, se tuo makua.