2.9.10

Jemma

IMG_2043

Pari postausta sitten joku toivoi kommenttilootassa juttua askartelutarvikkeiden säilytysratkaisuista. Meillä työhuoneen pelastus on Ikean Bestå-hylly, joka kattaa käytännössä yhden seinän kokonaan. Ihanat pomppusalvoilla varustetut ovet ovat suoraviivaisen yksinkertaisen näköiset, luovat valoisuutta ja mikä parasta: peittävät kaiken taakseen. Aiempaan avo-Lundiaan verrattuna aika paljon rauhallisempi ratkaisu. Ja vaikka Ikea-laatu on vaihtelevaa, niin tämä hylly on onneksi laatuhaitarin yläpäästä.

IMG_2048

IMG_2039

Siinä vaiheessa kun Lundian hylly vaihtui Ikeaksi, myös säilytyslaatikot menivät vaihtoon. Aiemmant muovilootat vaihtuivat Ikean Kassetteiksi. No miks? No siks, kun muovilaatikot jättivät niin paljon hukkatilaa Beståhon. Ikea mahtuu Ikeaan just niin kuin hansikas. Valtaosa kamoista on siis nyt valkoisissa pahvilaatikoissa, muovisia vanhoja lootiakin on vielä muutama jäljellä.

IMG_2036

IMG_2040

Toinen loistolöytö säilytyslaatikkorintamalla oli Akateemisen Kirjakaupan mustat arkistointilaatikot. Niitä saa sekä A4- että A3-kokoisina, joten paperit säilyvät niissä nätisti. Osa hyllyistä on jo super tehokäytössä, osa vielä vajaatäytöllä, mikä on hyvä juttu. Kankaat haluaisin vielä pois sängynaluslaatikoista, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi ryhtyä siirtopuuhiin.

IMG_2034

IMG_2032

Säilytettävää kamaa todellakin riittää, ja kaikki pitäisi olla helposti löydettävissä ja ulos otettavissa just silloin kun inspiraatio iskee. Niinpä olenkin koittanut säilyttää kaikkia vähääkään pienempiä juttuja isommissa, loogisesti jaotelluissa laatikoissa (nopeasti ulos kaapista ja takaisin kaappiin), jotka on jollain lailla nimetty (löydettävyys).

IMG_2044

Mutta rehellisyyden nimissä täytyy kertoa, että ei meillä nyt sentään kaikkien 20 kaapin oven takana ole askartelutarvikkeita. Iso osa hyllyistä on pyhitetty kirjoille. Minulla ei varsinaisesti ole mitään hirveetä tarvetta peittää kirjoja kaapinovien taakse, mutta kun niitä alkaa olla niin paljon, että yleisen järjestyksen ja pölyn minimoimisen vuoksi ovellinen ratkaisu on kyllä tosi järkevä.

Niin. Sellainen on meidän työhuoneen pelastus.

10 kommenttia:

Raitalammas kirjoitti...

Hieno ja käytännöllinen säilytyssysteemi. Katselen täällä ympärilläni olevia Lundian hyllyjä ja aika levottomalta kaikki näyttää...

Jatta kirjoitti...

Just noin. Mäkin haluan <3 Vielä joskus..

Katri kirjoitti...

Lammas, nyt on kyllä helpompi hengittää työhuoneessa!

Jatta, tommonen seinään pultattu hylly on kyllä aika kiinteä ratkaisu, eli uskalsin hommata tuon vasta pysyvältä tuntuvaan kämppään.

Laura kirjoitti...

Mä oon niin kade tuosta järjestyksestä ja tietty noista kaapeistakin. Mutta vaikka mulla ois tuo kaappi, niin ei se järjestys silti pysyisi. tavarat on vaan niin helppo jättää lojumaan...

Johanna kirjoitti...

Toi kaappi on niiiiiiiin ihana ja vielä ihailtavampaa on tosiaan se järjestys, mitä sä saat pidettyä siellä sisällä. Skräppi-illan jälkeen tuli mittailtua omassa työhuoneessa ja katsotaan, jos jossain vaiheessa meiltäkin löytyy vastaavaa... ;D

Katri kirjoitti...

Laura & Johanna, niinku näitte siellä skräppi-illassa, että aika vaikeeta on saada työpöytää kuitenkaan pysymään siistinä... Ja väitän, että tää on yhteiselon sujuvuuden kannaltakin hyvä ratkaisu, koska enää ei tarvii sanoa syyttävästi, että "miten nää kangasjutut aina lojuu ympäriinsä", vaan voi kysyä paljon neutraalimpaan sävyyn "missäs tämän kangasjutun paikka on". Siinä on selvä sävyero :)

Niina kirjoitti...

Vautsi, näyttää hienolta ja organisoidulta ja tehokkaalta ja tyylikkäältä! :)

Nina (Flo) kirjoitti...

Wow. Miten voi olla noin järjestäytynyt, sekä päässään että fyysisesti? Yleensä on niinkuin jompikumpi vaan... niin, tai sitten on hirveen tylsä persoona, mitä et myöskään ole :)

t. Nina

Katri kirjoitti...

Nina, tää on ihan silkkaa itsensä pakottamista tää kaappijuttu. Minä oisin luonnostani sotkuinen ja tavarat levällään, mutta kun ton toisenkin tyypin pitäis kai viihtyä kotonaan...

Niinu kirjoitti...

Wau.Suunnitelmissa täsmälleen sama, mutta ruokailuhuoneen takaseinälle:)
Hyvältä näyttää käytännössä!