4.4.10

Pääsiäisen suurin muna


Hiplasin taannoin Kampin Marimekossa hauskoja Melooni-tyynyjä, joissa olisi ollut oivallista potentiaalia sohvatyynyiksi. 75 euron suolainen kappalehinta kuitenkin kiristeli ikenissä ja päässä soi mantra "tuon osaisit tehdä itsekin". Myymälästä astuessani tuulettelin mielessäni, sillä olin juuri ostanut tuotannosta poistuneen Melooni-kankaan viimeisen pakan jämät. Poikkesin kotiin mennessä vielä Eurokankaan kautta hankkien mustaa lakanakangasta ja 3 pussia vanua.

Leikattuani palaset herra taloudessamme alkoi ihmettellä kuvion kokoa - siis että olivatko kaupan tyynyt todella niin suuret. "Kato kyllä tää pienenee sit, kun sen on ommellut ja täyttänyt, se vaan näyttää nyt aika isolta", vastasin asiantuntevasti. Vaan eipä pienentynyt. 3 vanupussin jälkeen vanhasta lakanasta tehty sisätyyny näytti lähinnä riutuneelta Moby Dickiltä, ja päällinenkin oli surauttelun jäljiltä vielä lähempänä helikopterin laskeutumisalustaa kuin pientä siroa tyynyn päällistä.


Lopun viimein tyyny veti 5 pussillista vanua. Nyt miulla on siis hervoton design-barbapapa, joka peittää tasan puolet sohvasta. Ja vanuja lukuun ottamatta ainekset löytyis vielä toiseenkin. Vaan tulihan siitä ihan kelpo lattiatyyny.

Kuinkas tässä nyt näin kävi? Tää oli vähän kuin Spinal Tapin Stonehenge-moka mutta käänteisenä. Selitys löytyy Marimekon tuotekuvastosta: Se tyyny, jota olin olevinani tekemässä, oli kooltaan 70 x 47 cm. Tyyny, jonka oikeasti tein, oli 120 x 80 senttinen. Mitä tästä opimme? Älä apinoi, vaan ajattele itse. Äläkä sekoita tuumia ja jalkoja.

13 kommenttia:

morso kirjoitti...

Mittakaavavirheestä huolimatta hieno tyyny!

Yhtä oikein isoa tyynyä kaipaan meille makuuhuoneeseen niiksi illoiksi, kun haluan lukea vielä sängyssä. Sängynpäädyn metallikaaret painaa ikävästi selkää ja niskaa. ;)

Hauskaa pääsiäistä!

Katri kirjoitti...

No voin suositella tätä konseptia, mikäli kaipaat isoa tyynyä :) Hauskaa pääsiäistä siullekin, Morso!

joska kirjoitti...

Kiitos hauskasta tekstistä. Hihittelen täällä itsekseni. :D Oiva lattiatyyny kuitenkin. :)

Katri kirjoitti...

Kiitos Joska! Pienen totuttelun jälkeen päätin just tehdä toisenkin - toimivathan ne sit yhdessä vaikka vieraspatjana :)

Tytti kirjoitti...

Hauska tarina :) Tuloksena kuitenkin varsin komea tyyny!

Katri kirjoitti...

Tytti, suuri on komiata, kiitoksia!

PaulaL kirjoitti...

Hervottoman kokoinen tyyny mutta ehkäpä juuri sen takia aikas hieno!

Katri kirjoitti...

PaulaL, se todella on hervoton! Ja sit kun teen toisen, niin meillä ei enää ole tarvetta nojatuolille...

Anonyymi kirjoitti...

Hei mä näin juuri tuollaisen hervottoman ison meloonityynyn (oli sellaisen alkuperäisidean mukaisen pienemmän kaverina) Finnish Design - myymälässä Erottajalla! Olit siis edelläkävijä ja nyt ideaa on jo alettu apinoida :)!
t. Ninni

Lilou kirjoitti...

Voi hekotus, kiitos päivän hauskimmasta hetkestä tämän postauksen parissa :) Hiano tyyny i alla fal!

Katri kirjoitti...

Ninni, kyllä tässäkin taisi olla niin, että Marimekon oikea iso tyyny syntyi omalla tahollaan ja meikäläisen vahinkolaukaus omalla tahollaan toisistaan tietämättä.

Hyvähyvä, Lilou! Barbapapasta on jo tullut osa kalustoa :)

Lilou kirjoitti...

Piti vielä palata tähän nyt illemmalla miehen kera -molemmat naurettiin vedet silmissä ja vatsat kipeinä niin tavattoman osuvalle tekstille :) Että kiitos vielä kerran. Mutta ottaisin kyllä barbapapan meille ihan heti, soffalle se ei mahtuisi,mutta lattialle olisi ihana!

Katri kirjoitti...

Välkomna åter :)