12.10.07

Kivi


Tänä perjantaina olen harrastanut lähes kivikautisia askareita. En ole kuitenkaan puhunut neandertaalien kielellä enkä turruttanut aivotoimintaani luiskaotsaisen alkuihmisen tasolle - nuo tavoitteet onnistuin saavuttamaan erinomaisesti jo viime perjantaina. Ja itse asiassa siitä se ajatus sitten lähtikin. Nimittäin jostain syystä viime lauantaina tulin huomanneeksi, että vessamme on tosi likainen ja että se täytyy siivota. Heti kun hiuksiin ei enää koske.

Tässä välissä olin ihan oikeastikin kipeä, mutta tänään olin taas jo back in business. Uskaltauduin jopa Hulluille Päiville. Tosin vain Tapiolaan ja vain kodin osastolle. Ja mitäpä Hulliksilta tarttuikaan mukaan: Universal Stone - yleispuhdistekivi.
Tää kuulostaa niin huuhaalta ja TV-shopilta: Puhdistaa, kiillottaa, suojaa. Sopii kromille, messingille, rosterille, alumiinille, hopealle, kullalle, kuparille, ..., emalille, lasille, kristallille, ..., keramiikalle, posliinille, lähes kaikilla tavoin käksitellylle puulle, muoville, jne. Sopii kotitaloudessa astioille, tiskipöydille, altaille, hanoille, kaapeille, ..., uuneille, uunipelleille (mitä ne on - asuuko Pelle Hermanni tai It uunissa?) jne. Eikä siinä vielä kaikki, lisäksi se on hapoton, myrkytön, biologisesti hajoava, fosfaatiton, riittoisa, hellävarainen käsille ja ties mitä.
Kriittisenä insinöörinä ja kokeilevana tieteenharjoittajana kiveä oli tietysti pakko testata. Ja täytyy sanoa, että ihan hyvä aine! Kiveä siis hierotaan ensin kostealla sienellä (juu, ostin myös saman sarjan pesusienen, vaikka tavallinenkin olisi käynyt mutta kun muita ei ollut tarjolla), jonka jälkeen sientä puristellaan pari kertaa ja sitten hangataan. Näin kirjoitettuna tää kuulostaa vielä tuhat kertaa typerämmältä kuin mitä se oikeasti oli. Mutta puhdasta tuli! Perusteellisemmin kuin millään muulla aineella. Joku tosin saattaisi laittaa sen yrityksen puutteen eikä muiden aineiden piikkiin.
Mutta mikä muu aine sopiskaan paremmin siivoiluun 10.10. jälkimainingeissa kuin tämä? Ja onhan tällä lafkalla ihan tosi myyvänoloinen webbiosoitekin: ihmeaine.fi. Kerrankos sitä nyt product placementia. Saisinkohan palkkioksi vuoden kivet ilmaiseksi? Tai vaikka aromipesän tai tigh masterin.

6 kommenttia:

Markka kirjoitti...

Mä ostin kanssa joskus jonkun ihmesienen. Taikasieni!

Ajattelin että hitto mitä huuhaata, mutta se on ainoa millä lähti spraymaalitahrat lattiasta. Uskomatonta.

Teen sen luokan läiskiä maaleilla lattiaan, että tuollainen ihmeaine sopis meillekkin.

Kiva blogi muutes, ihka ekaa kertaa eksyin :)

Taija kirjoitti...

Meillä käytetään tota samaa kiviainetta ja semmoisetkin tahrat irtoo, jotka ei ennen lähtenyt kirvellääkään.

Katri kirjoitti...

Nyt oon kuurannut jo raivoisasti keittiönkin ja oon aivn myyty tähän aineeseen! Tosin konttorirotan hiirikäteen tulee kohta jännetuppitulehdus tästä siivoamisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Stone on mainio aine!! Sillä kyllä lähtee liat! Olen myös hurahtanut siihen jo aikoja sitten. Mulle sitä esiteltiin ensimmäisen kerran Saksassa puolitoista vuotta sitten. Ja tämä esittelijä mies lopetti palopuheensa siihen ,että kaapaisi sormella purkista ja söi!! Kun on myrkytöntä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kivi on mainio, tutustuin siihen joskus lapsenvahtikeikalla ja tykästyin heti, siivoushanskat kun ovat inhoja ja aineet myrkkyä käsille. Myös ihmesieni löytyy ja sillä siistin hellanlevyt, se on jotenkin nopeampi käyttöinen kuin kivi.

iikka kirjoitti...

Meillä tällä pestiin vuolukiviuuni, joka oli täynnä rasvatahroja sun muita, kaikki irtosi, minäkään en enää muita käytä!