18.12.06

Lapsuuden sankarit

Muistin taas, mitä asioita inhoan paitojen tekemisessä:

- Paitojen hommaamista
- Kuva-aihioiden printtaamista
- Sabluunan piirtämistä ikkunaa vasten
- Haavoja sabluunan leikkaamisen jäljiltä
- Välisuojapaprujen pujoittamista paidan sisään
- Olkkarin lattian suojaamista
- Lattialla kökkimistä
- Sitä, kun seuraavana päivänä takareidet on ihan tohjona
- Jälkien siivoamista
- Värien kiinnittämistä
- Tilaustöitä

Mutta tälläkin kertaa lopputulos oli kaiken tuon kyrsiintymisen arvoista ja valmiista töistä saadut kicksit hälvensi kaikki ärsyyntymiset. Ainakin seuraavaan kertaan saakka.

Lapsuuden sankarit paidan rinnuksissa.

Olin siis luvannut tehdä yhdelle ala-astekaverilleni alla olevat kolme paitaa hyvissä ajoin ennen joulua. Suomeksi sanottuna eilen, hirveässä paniikissa. Normaalisti teen yhden sabluunan yhtenä iltana ja painan sillä toisena iltana 3 - 8 paitaa - eilen tein kolme sabluunaa ja painoin niillä yhteensä 12 paitaa sekä noin 20 pikkulappua. Välillä tuntuu, että oikein usutan itseäni päästämään mopon irti.

Night Rider (siinä ei kuulunutkaan olla K:ta ekana), Doc ja Uuno.

Harmittaa, että oon painanut tuollasia kokeilulappusia vasta viimisen vuoden ajan. Se on oikeastaan ainoa järkevä tapa jättää omista töistä jotain konkreettisia muistoja itselleenkin. Ja vaikka noi laput ovatkin osa vähän epäonnistuneita, niin miusta ittestäni ne on usein kaikkein hienoimpia. Oon suunnitellut, että joskus tulevaisuudessa teen noista maailman päheimmän tilkkutäkin.

Lipui ja lapui.

9 kommenttia:

neja kirjoitti...

On ne kyllä hienoja:D

Anonyymi kirjoitti...

Vähänkö on hienoja!
Mä oon ihan paniikissa joululahjojen kanssa. Aloin koota viikonloppuna isän villapaitaa ja en ollutkaan siihen tyytyväinen, joten purin etukappaleen puoleen väliin! Lisäksi ihastuin hahtuvalankajutuista oikeastaan vasta nyt ja haluaisin vaan tehdä sellaisia, mutta enää en kyllä taida ehtiä.

Taija kirjoitti...

Wow! Ensimmäinen mielikuva sabluunasta on sellainen simppeli yksi aukko, josta maalia töpötellään. Toi on jo paljon kehittyneempää ja tosi hienon näköistä!

amelie kirjoitti...

Love Boat on minun ehdoton suosikki. Tosi hienoja paitoja!

Anonyymi kirjoitti...

UUNO ON NUMERO YKSI! Siis mieletön! Oon saanu täältä huisisti virikkeitä paitojen painamiseen, mutta...en vain ole vielää saanut aikaiseksi tehdä mitään, koska painaminen vie aikaa ja kaikki täytyy suojata! Huh, mikä urakka, teen vasta kun ollaan saatu järjestys kotiin ja kaikki koulujutut tehtyä...

Katri kirjoitti...

Kiitos, kiitos :) Itse pidän eniten Lemmenlaivasta ja Uunokin on ihan retee. Betty, kuten postauksen listasta näkyy, minäkin inhoan suojaamista ja siivoamista. Ois ihan parasta, jos ois erillinen puuhasteluhuone, jonka vois siivota laittamalla oven perässään kiinni.

Anonyymi kirjoitti...

Joo oliskin tilaa..."Askarteluhuone" olisi niin huippu juttu, mutta en taida sitä nyt hetkeen vielä saada. Suunnitteilla on kuitenkin oma "askarteluhuone" piharakennukseemme, mutta sinne tarvitsisi tegdä valtavasti remppaa ennen kuin olisi toimiva. Mulla on kaikenlaista näpertelyä kesken, mitä ei oikein olohuoneen nurkassa viitti tehdä... Miehelläni on taka-ajatyuksena tuosta "askarteluhuoneesta", että hän saa sen myös käyttöönsä tehdessään auto ym. remppoja. Eli saan oman "askarteluhuoneeni" joskus...

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahottoman siistejä noi t-paidat..varsinkin tuo uuno, jolle löytyisi muutaman halukas käyttäjä. Haluaisin itsekin tehdä mutta askarruttaa tuo sabluunan tekeminen. Voisitko valaista miten se tehdään ja mille materiaalille se kannattaa tehdä?

Katri kirjoitti...

Anonyymi, jo vain! Tsekkaapa tuossa oikeassa laidassa oleva "Töhrytutoriaali" label, siellä on oma postauksensa sabluunoista. Ja laita ihmeessä tarkentavia kyssäreitä, mikäli jokin juttu tutoriaalissa on pöhkösti selostettu.