16.7.12

Keittiö____logiaa

Sadepäivän ratoksi päätin siivota keittiön kaapit. Mieleeni juolahtivat seuraavat kyökkihenkiset kehitysideat:


Palasokeri. Käyttääköhän kukaan ystävistäni palasokeria vai onko appiukko ehkä ainoa, jota varten Sirkut ja Pulmut on hommattu? Ei taida olla kovin suosittu tuote kolmekymppisten keskuudessa. Kunhan nämä on syöty, niin jatkossa kahvivieraamme saavat tyytyä hienoon sokeriin - tällä kulutuksella palasokerin hommaaminen on ihan hölmöä.Ohra- ja mannaryynit. Jos joku tietää, mistä sais ostaa ohra- ja/tai mannaryynejä punnittavana irtotavarana, niin saa huikata. Irtomyynti olis ihan täydellistä ihmiselle, jonka tekee mieli ohra- tai mannapuuroa ehkä kerran kahdessa tai kolmessa vuodessa. Ihan turha ostaa koko pakettia, kun loppupaketti kuitenkin vanhenee noin vuoden sisään ostopäivästä. Ja en myöskään harrasta mitään hihhulikasvonaamioita, joten turha ehdottaa, että niistä saa näppärän ihonkuorintamönjän.Siirappi. Käsi ylös joka on viimeisen vuoden aikana käyttänyt siirappitetran loppuun saakka? Aivan! Ei taida nykyemäntä paljoa piimäkakkuja pyöräytellä. Miksei siirappia saa yksittäispakatuissa desilitran törtsissä? Sellaisissa pehmeissä muovityynyissä niin kuin take away -ketsuppi. Oikeesti, yksittäispakkaaminen ei ole iso synti silloin, kun se on järkevää. Vähänkös ne olis helppo rutistaa tyhjäksikin, ei jäisi puolet aineesta astian reunoille. Dansukker, saatte ihan vapaasti hyödyntää tämän idean.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pari vinkkiä: Mannaryynejä voi käyttää korppujauhojen korvikkeena kakkuvuokia jauhottaessa ja meidän siirapit menee tehokkaasti saaristolaisleipään. :) Yksi leivontasatsi kuluttaa ruhtinaalliset 3 dl siirappia.. :)

merenahti kirjoitti...

Mulla on tämä ongelma joka ikisen kuiva-aineen kohdalla. T. sinkku joka kokkaa tai leipoo ehkä kerran vuodessa

Heli / Neuleaddiktio kirjoitti...

Ohraryyneistä saa hyvää täytettä mikrossa lämmitettävää lihasjumityynyä varten. Ompelee vain pussukan, johon kippaa koko ohrarynipussin sisällön, ja ompelee täyttöaukon kiinni. 30sek-1min mikrossa ja hartioita lämmittämään! :)

Anna kirjoitti...

Meinasin myös ehdottaa saaristolaisleipää siirappia varten. :) Menee paljon ja on tosi hyvää.
Irtotavaran suhteen itse käännyn aina Punnitse & Säästä:n puoleen, mutta en tiedä löytyykö noita sieltä. Eat&Joy:sta voisi myös saada.

Katri kirjoitti...

Hei mahtavaa, kiitos kaikille vinkeistä! Joudun ehkä hommaamaan uuden siirappitöniskän tuon 2009 vanhenneen tilalle - ihan varta vasten saaristolaisleivälle :)

Punnitse&Säästä on luottomesta pähkinöille ynnä muille muruille, täytyypä ensi kerralla tsekata, onko siellä myös ryynejä.

Reetta kirjoitti...

Sokeripalat saa kulutettua iglun näköiseen tuikkulyhtyyn, jonka voi liimata erikeepperillä kasaan. Synkkien talvi-iltojen askartelua, varsinkin pienille sormille. Ps. Kattoa ei saa kuitenkaan tehdä, se sulaa liekissä. ;)

Katri kirjoitti...

Iglu voi tosiaan olla ihan hyödyllinen askarteluvinkki, sillä en usko, että noi sokrupalat kuluu loppuun ennen parasta-ennen-päivää.

Pirkko kirjoitti...

Siirapista olen ihan samaa mieltä, mutta palasokerihan on äärimmäisen tyylikästä! Kolmekymppisten pitäisi arvostaa sitä enemmän! Mä yritän olla edelläkävijä tässä, ole säkin :D. Mannat ja sellaiset taas eivät mene miksikään eli marinoiminen ei haittaa. T.nimim. Iltapuurot vuoden 2007 ryyneistä just hiljattain.