10.7.12

Berliini & fiilistely

Tässä kolme vinkkiä fiilistelyyn Berliinissä.

Tempelhofin lentokenttäVanha lentokenttä, joka ei ole enää lentokenttäkäytössä. Kenttä on nykyisin puisto, jonne ihmiset tulevat piknikille, grillaamaan, fillaroimaan, rullaluistelemaan, rullalautailemaan ja pelaamaan minigolfia. On jotenkin huikeeta, että natsien lentokentällä harrastetaan tänä päivänä kaupunkiviljelyä. Lentokenttärakennukseen olisi ollut kiva päästä sisälle (yleensä sinne kai pääseekin), mutta jo julkisivu nostatti ihon kananlihalle. Kiitoradalla oli kyllä vaan aika makeeta tallustella.
Venäläis-saksalainen sunnuntaibrunssiVenäläis-saksalainen ravintola Pasternak Prenzlauer Bergissä tarjoili runsaimman brunssin, mitä olen kuunaan syönyt. Tarjolla oli noin 30 suolaista herkkua marinoiduista munakoisoista munakasrulliin, pikkublineistä sipulipiirakkaan ja lisäksi lohta, röstiperunaa, salaattia, mäti-kananmuna-hörsöjä ja vaikka sun mitä. Eikä siinä vielä kaikki, tarjolla oli myös tusinan verran jälkiruokia: rahkalettuja, romanovin mansikoita, tiramisua, voitaikinatikkuja, struudelia, hedelmiä ja nam nam. Brunssipöytä kustansi 12,50 henkilöltä plus juomat. Eipä tarvinnut syödä seuraavan kerran kuin vasta iltakahdeksalta.
Tietokonepelimuseo
Tietokonepelimuseo Friedrichschainissa on siitä hauska museo, että esineisiin saa koskea ja valokuvia saa ottaa. Vaikken mikään pelifriikki ole koskaan ollutkaan, niin pakko oli vähän takoa Pacmania jättikokoisella joystickillä. Ehkä suurin ylläri oli se, miten kammottavalta, kömpelöltä ja vanhanaikaiselta 2000-luvun alun pelilaite-design näyttikään! X-box ja Game cube olivat vain ihan hirveän rumia - vaikka siitä on vain ihan vähän aikaa.4 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

Oijoi! Mä rakastan Berliinin erikoista tunnelmaa kahden reissun perusteella ja siksikin kiva saada taas uusia vinkkejä!

Katri kirjoitti...

Mirka, tää oli mun kolmas kerta Berliinissä, ja tykkään kaupungista ihan älyttömästi! Jäi hirvee hinku mennä uudestaan.

Antti kirjoitti...

Kun Tempelhof-asiaa jälkikäteen tutkin, näyttää sille, että pitää varata ohjattu kierros, että pääsee sisään. Tosin kierrokset ovat olleet melkein kuukauden holdissa jonkun tulevan tapahtuman rakennustöiden takia. Terhi törmäsi tänään muuten sekä M. Nousiaiseen että Balleriinoihin. Pieni kaupunki.

Katri kirjoitti...

Toivottavasti rakennustyöt ehtii loppua, jotta ehtisit vielä kierrokselle. E on ahminut Tempelhof-tietoutta nyt jälkikäteen kans. Siellä on kuulemma 5 kerrosta tunneleita lentokentän alla. Niihin tunneleihin kulki juna ja siellä rakennettiin junkers-lentskareita. Ja on kuulemma aika hevisti miinoitettuja ne tunnelit, eli niitä ei oo uskallettu tutkia.