22.1.10

Torttutesti: Fazer

Seuraavana vuorossa Fazerin torttu.


Valmistaja: Fazer
Ostopaikka: Tapiolan Aslakki
Hinta: 4,90 e / 2 kpl paketti
Ulkonäkö: Rehevä, puhtaanvalkoinen ja reilu sokeririnkula
Koostumus: Jämäkkä, mantelirouheinen, murea
Kosteus: Aavistuksen kuivakka
Maku: Hieman makea, punssiaromi maistui muttei tullut liikaa läpi, hyvä suutuntuma
Arvosana: 8½

10 vuotta sitten olin töissä Fazerilla konsulenttina. Tuolta ajalta muistan, miten Runebergin tortut (tosin irtomyyntitortut) olivat tosi hankalia myydä ja pakata, koska ne suorastaan tihkuivat punssiaromilientä. Kovin ovat ajat muuttuneet, sillä ainakin nämä pakatut tortut olisivat kaivanneet hieman lisää kostuketta.

Toiseksi, olisin kaivannut yksittäisiä torttuja. Kahden pakkaus on tosi iso - varsinkin kun taloudessa on vain yksi mantelikykeneväinen.

6 kommenttia:

Vilma kirjoitti...

Kiitos ja kumarrus torttutestailusta! Mä olen runebergintorttujen eli runkkujen (pahoittelen tämän lempinimen mahdollisesti aiheuttamia ikäviä assosiaatioita :D) fanittaja, mutta vain niiden hyvien. :)

Joskus vuosia sitten söin täydellisen yksilön Tampereella Branderin kahvilassa, mutta sen jälkeen en ole enää yhtä hyvää saanut. Kyseinen kahvila ehkä muutti repestiä tai jotain, mutta enää ei ole maku ja koostumus sama. Siksi siis seuraan sun testailua mielenkiinnolla. Keep up the good work! ;D

Katri kirjoitti...

Kiitoksia Vilma, toi on ihan hyvä lempinimi :D

Miulla on ollut kaikissa leivonnaisissa ja jälkiruuissa sellainen periaate, että kun pahanmakuiset ja hyvänmakuiset herkut lihottaa kuitenkin ihan yhtä paljon, niin kannattaa syödä vain niitä hyviä. Eli tää on siis todellista uhrautumista tieteen nimissä.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno juttu! Itsekin olen viritellyt vastaavaa testiä, mutta vähemmän järjestelmällisesti - puhumattakaan kirjaamisesta- joten seuraan tätä virallista testiä mielenkiinnolla!
t. Ninni

Katri kirjoitti...

Kiitos Ninni! Makuasioitahan nämä on :)

Tytti kirjoitti...

Runkuista puhutaan meidänkin perheessä. Tänä vuonna ollaan syöty vasta yhdet runkut jotka haettiin äärimmäisessä hädässä lähi-Siwasta. Tarjolla oli ainoastaan Vaasan (muistaakseni) 2 tortun pakkaus, jotka oli ilm. sulatettu pakasteesta. Siihen nähden olivat ihan ok, mutta parempia odotellessa. Aikoinaan Helsingissä asuessani fanitin eniten noita Ehon torttuja.

Katri kirjoitti...

Tytti, nyt kun ajattelee, niin runkku on kyllä ihan luonteva lempinimi suomalaisessa nimimaailmassa.

Hmm... Vaasan torttua en olekaan vielä maistanut.