23.11.13

Kuhinaa Tapiolassa

Kävin aamulla kevyellä hölkällä. Henki kulki, asento piti, varpaat rullasivat ja ilma oli kiva, mutta jalat olivat vielä hiukan tukossa kuluneen viikon rasituksesta. Jalkojen tönkköyden lisäksi korkeat sykkeet kertoivat myös viestiä, että palautuminen kuluneesta viikosta on vielä kesken.

Aika paljon oli kävelijöitä liikkeellä Tapiolan tuntumassa. Selvisi, että siellä oli joulukauden avajaiset. Jotain joulupukkimeininkiä ja miniponiajelua. Kiva että Tapiolassakin on kuhinaa, kun tuntuu, että metrotyömaa ja väliaikaiset liikennejärjestelyt ovat kuihduttaneet keskusta jonkin verran.

Kuva: Ainoan mediatiedot

Esimerkiksi kauppakeskus Ainoa on minusta tosi tervetullut Tapiolan elävöittäjä. Olen kuullut yllättävän monen parjaavan Ainoaa ja sanovan sitä noloksi. Luin jostain kritisointia, miten kauppakeskukseen toivottiin enemmän paikallisia yrittäjiä. No, minä en jaksa marista, päinvastoin, toivotan jokaikisen palvelun lämpimästi tervetulleeksi Tapiolaan. Tein pienen surffauskierroksen Ainoan liikkeiden nettisivuilla ja päädyin laskuissani seuraavaan lopputulokseen: 15 Ainoan 30:sta liikkeestä on joko uusimaalaisten yrittäjien toimipisteitä tai franchising-yrittäjien vetämiä liikkeitä. Siis 50%, mikä minusta on kyllä aika hyvä prosentti. Että minkälaisia yrittäjiä pitäisi vielä olla? Nyt oikeesti, purnaukset pussiin.


Hölkkää 35 min / 4,9 km
Sykkeen keskiarvo 160, maksimi 170


2 kommenttia:

Miika Melama kirjoitti...

En minäkään jaksa kauheasti repiä pelihousuja Ainoan paikallispalvelujen puutteesta. En kai sitten ole tarpeeksi eko-/luomu-/lähiruoka-hippi, että asialla olisi väliä. Viittasit ilmeisesti siihen Project Maman kirjoitukseen aiheesta?

Toisaalta olen kyllä tyytyväinen, että Ainoassa on niiden joka paikasta löytyvien peruskauppojen (Stadium, BR, H&M, jne.) lisäksi sellaisia hauskoja erikoisliikkeitä, kuten Petri's ja Théhuone. Jos Ainoasta olisi valikoimaltaan tullut taas uusi Omppu tai Sello, niin olisin kyllä ollut aika pettynyt. Nykytoteutus on vielä aika suppea, mutta sopii kuitenkin Tapiolaan noita megakeskuksia paremmin. Täytyy vain toivoa, että tulevat laajennukset eivät vie kokonaisuutta huonompaan suuntaan ja, että Tapiolan keskustaan jää edelleen sellaista kattamatonta katutilaa.

Katri kirjoitti...

Kiitti viittausarvauksesta, en muistanut kuollaksenikaan, mistä sen luin, mutta tuoltahan se Maman arkistoista löytyi.

Mä näkisin asian niin, että Ainoa toi nyt Tapiolaan sellaisia normiperuspalveluita (=urheilukauppa, lelukauppa, muutama vaatekauppa, pari uutta ravintolaa), jotka saavat porukkaa liikkeelle. Kun porukkaa liikkuu riittävästi, niin sitten pienillä, ketjuihin kuulumattomilla erikoispuljuillakin on oikeasti elinedellytyksiä.