10.11.13

Flowssa

Rennon viikonlopun päätteeksi päätin suunnata vielä joogaan, tarkemmin Hot Flow -joogaan. Tunti oli siis hot eli se pidettiin kuumassa salissa. Flow-joogasta minulla ei ollut etukäteen mitään tietoa, ja tunnin jälkeen luin, että kyse on dynaamisista liikkeistä, joita hengitys vie soljuvasti eteenpäin. No, soljuva hengitys sai meikäläisen osalta kehnon startin, nimittäin nielaisin sylkeä väärään kurkkuun heti alkuverryttelyn ensimmäisessä liikkeessä, joten tunnin alku meni osaltani kakomisessa. Tällaista se vaan on, tukehdun omaan sylkeeni ja kompastun omiin varpaisiini - ja siksipä mikään hieno tai sulava ei oikein istu minulle.

Viime kesänä Flow'ssa. Sielläkin oli lämmintä.

Liikkeet olivat rankkuudeltaan ihan ok, varsinkin kylkilankkujohdannaiset asanat olivat oikein makoisia. Mutta virtaavuus oli kyllä vähän hakusessa, eikä pelkästään alun köhimiseni vuoksi. Liikkeet tehtiin jotenkin aika nopeasti, kun minun hengitystahtini olisi vaatinut vähän rauhallisempaa ja keskittyvämpää tahtia. Mutta ohjaajalle täytyy antaa propsit, hän oli jotenkin tosi reipas mutta kuitenkin levollinen.

Olen kokeillut jonkin verran erilaisia joogatyylejä, ja astangasta olen tykännyt kaikkein eniten. Astangassa kivointa on se, että liikkeet ovat riittävän rankkoja ja kaikkia liikkeitä tehdään hengityksen tahdissa, riittävän pitkään ja huolellisesti. Se mistä en astangassa niin välitä, on hihhulipuoli: mantrat, guru-systeemi ja kuun kiertoon liittyvät harjoitussäännöt.


Executive summary:

Hot Flow -jooga 1 h 15 min
Kävely 50 min

Ei kovin flow, mutta ihan jees

2 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Voi, miekin haluaisin kokeilla erilaisia joogamuotoja, mutta meidän salilla se ei oo mahdollista. Täällä vähän sama, että niistä hihhulijutuista ei niin väliksi, kunhan liikkeet saa tehtyä kunnolla ja ne on tarpeeksi rankkoja, myös mieli saa treeniä.

Hengitys on kuitenkin kaiken a ja o, ja jokainen nyt hengittää ihan eri tahtiin, joten siinäpä on tekemistä. Kun liikkeen saa yhdistettyä hengitykseen, silloin tulee se flow-olo, ainakin itselle ja se riittää minulle joogan henkisestä puolesta.

Katri kirjoitti...

Ei meidänkään salilla ole kuin pari eri joogaa, joista valita, mutta meillä on työpaikalla joogakerho, jossa ollaan kokeiltu hyvinkin monta eri joogamuotoa.

Astangassa kävin muutama vuosi sitten parin vuoden ajan melkein viikoittain, mutta sitten liityin tämän nykyisen kuntokeskuksen jäseneksi ja halusin keskittää liikuntani sinne - niinpä astanga jäi.

Totta, hengitys on kaiken a ja o. Tietystikään ohjaus ei voi toimia kaikkien hengitysrytmiin, mutta melkein toivoisin ohjaajan olevan hitaampi kuin oma rytmi - jos ei kerran ole napakymppimätsi.

Mutta kyllä tästäkin tuli hyvä olo, vaikka flow olikin vähän hukassa.