28.10.13

Batman-huivin ohje

Batman-huivin ohjetta on kyselty sekä Facebookin puolella että livenä, joten tässäpä sitä seuraa.

Perusohjeena käytin Muumurun kettupuuhkan ohjetta. Muumurun blogi on kuulemma lopetettu, mutta puuhkan ohje löytyy tätä nykyä heidän Facebook-sivuiltaan.

Käytin itse lankana Novitan 7 veljestä ja puikkoina 3,5 sukkapuikkoja. Silmukoita loin 26, ja tuolla lanka-puikko-silmukka-yhdistelmällä huivin leveydeksi tuli 12 cm.

Elikkäs ota pääväri ja luo 26 silmukkaa. Neulo 3 kerrosta aina oikeaa. Rupea kaventelemaan 2 yhteen aina kummassakin reunassa joka toisella kerroksella kettupuuhkan ohjeen mukaan. Jatka kaventelua, kunnes jäljellä on 4 silmukkaa. Neulo vielä neljän silmukan "nurjan puolen kerros" (tämä näkyy jo alla olevassa kaaviokuvassa toiseksi alimmalla rivillä).


Batmanin naama.
M = kavennus 2 oikein yhteen, W = levennys silmukan etu- ja takareunasta.
Vasemmalla oleva numerosarja kertoo, montako silmukkaa kerroksen lopussa puikolla pitäisi olla.
Oikealla juokseva numerosarja kertoo, montako silmukkaa puikolla on kerroksen alussa.

Vaihda leuanväriseen lankaan ja jatka sillä yhteensä 4 kerrosta (4 silmukkaa per kerros). Ala leventämään aina oikean puolen kerroksella neulomalla ensimmäinen ja viimeinen silmukka kahteen kertaan (W-symboli kaaviossa). Jatka neulomista ja vaihda lankaa kaavion mukaisesti, jotta saat neulottua Batmanin kasvot. Muista tuoda langan juoksut aina nurjalle puolelle.


Kun puikolla on taas 26 silmukkaa, jatka kettupuuhkan ohjeen mukaan aina oikeaa 30 cm, sitten 8 cm pätkä 2 oikein & 2 nurin, ja häntäosassa taas aina oikeaa 7 cm.


Sitten on aika tehdä viitan hapsut: Neulo 5 oikein silmukkaa ja 2 yhteen. Jätä loput 19 odottamaan toiselle puikolle ja ota kolmas puikko avuksi. Jatka ensimmäisen viittahapsun neulomista niin, että neulot oikean puolen viimeiset 2 silmukkaa yhteen. Jatka niin kauan, kunnes jäljellä on vain yksi silmukka. Päättele.

Seuraavana vuorossa on keskihapsu: Neulo 2 oikein yhteen, 8 oikein ja taas 2 oikein yhteen. Käännä työ ja neulo kaikki oikein. Käännä takaisin oikealle puolelle, ja kavenna 2 yhteen aina hapsun ensimmäisillä ja viimeisillä silmukoilla.

Ja lopuksi viimeinen reunahapsu: Neulo 2 oikein yhteen ja 5 oikein. Käännä työ, neulo kaikki oikein. Käännä taas oikealle puolelle, kavenna 2 yhteen aina hapsun ensimmäisillä silmukoilla ja neulo loput oikein.

Tee korvat samalla periaatteella kuin reunahapsut: luo 7 silmukkaa ja kavenna aina oikean puolen toisen reunan silmukoilla.

Päättele langanpätkät, ompele "alaleuka" ja kiinnitä korvat. Napit silmiksi.


Edit 28.10.2013: Korjasin kaaviokuvaan yhden virheen - nyt leukavärin ja silmäkuoppien värin vaihdos menee kuten pitääkin.

Ei kommentteja: