22.5.11

Kiitti letuista

IMG_2783

Minusta tuntuu, että alan pahasti hippiytyä. Tai marttaantua. Kävin nimittäin tänään keräämässä nokkosia. Ja se oli vieläpä aika kivaa (positiiviseen fiilikseen vaikutti varmasti se, että tajusin ottaa hanskat ja sakset mukaan nokkospuskaan). Keräsin nokkoset kertalaakista puhtaana, eli jätin varret ja huonot osat suoraan metsään.

IMG_2817

Kotipihaan lampsiessani keräsin vielä irtopisteet naapurin mummoilta, sillä heistä oli ihanaa, että nuoretkin hyödyntävät metsän antimia. Tosin sitä olen miettinyt, että kuinkahan kauan minusta enää on nuorten lipun kantajaksi, tässä on kuitenkin jo neljäs kymmen kovaa vauhtia menossa...

IMG_2818

Kotona sitten huljuttelin saalistani vedessä ja ryöppäsin kiehuvassa vedessä 8 minuutin ajan. Keskeytin ryöppäämisen kaatamalla kylmää vettä nokkosten päälle lävikössä, jonka jälkeen surautin lehdet tehosekoittimen läpi. Puolet vihreästä möhnästä päätyi lettutaikinan sekaan ja puolet pakastimeen.

IMG_2820

Kääräisin lettujen sisään savustettua nieriää (ostin kokonaisen savukalan ja keitin luut ja nahkan kalaliemeksi - toinen todiste uhkaavasta marttaantumisesta), Manchego-juustoa, rucolaa, creme fraichea ja mustaa pippuria. Ruokajuomaksi raikasta alea tai kuivaa valkoviiniä. Aika toimiva yhdistelmä. Vaikka rehellisyyden nimissä täytyy kyllä tunnusta, että en osaisi erottaa itse tehtyä nokkoslettua pinaattiletusta. Vaan hyvää oli siltikin.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aasia kommentoi ikäkysymykseen. Olet nuori vielä kauan!!!!

Katri kirjoitti...

"Age is an issue of mind over matter: if you don't mind it doesn't matter"

Laura kirjoitti...

ihanan näköisiä. Mekin tehtiin yksi päivä nokkosmuhennosta, mutta jussi kyllä riipi ne nokkoset suunnilleen juurineen, mutta toisaalta itse se ne kyllä puhdisti sitten kotona. Ja pakkasessa odottaa ryöpättyä tavaraa ja voisi tehdä noita lettuja esim.

Katri kirjoitti...

Letut oli kyllä hyviä. Ihanan intensiivinen vihree tossa nokkosessa.

Anonyymi kirjoitti...

Tsekkaa Yhteishyvän uusimmasta ruokalehdestä salmiakkilettujen resepti!!

Katri kirjoitti...

Salmiakkiletut - jännä, sanois Pasilan Pekka Routalempi. Laitanpa linkin tähän itselleni muistiin, jotta muistan palata tähän: http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/kesakuu_2011/fi_FI/salmiakkiletut/

kio kirjoitti...

namskis! *marttaantua* on hyvä sana

Katri kirjoitti...

Kio, onpa siulla muikea avatar :) Ihan kuin tuo kissa sanois namskis.