19.8.10
Kuinka kesäkurpitsa kesytetään
Sain Johannalta rakkaudella kasvatetun, huikean muhkea kesäkurpitsan.
Osa kurpitsasta upposi pastaan:
1 sipuli
1 fenkoli
1 pieni kesäkurpitsa (tai kolmasosa jättiläiskurpitsasta)
puolikkaan sitruunan kuori
1-2 dl hapanta valkoviiniä
1 prk Pirkan savustettuja simpukoita öljyssä
vähän simpukoiden öljylientä
suolaa
mustaa ja valkoista pippuria
200-300 g pastaa
Kuullota sipuli ja fenkoli. Poista kesäkurpitsasta pehmeä ydin ja paloittele pieneksi. Heitä pannulle. Raasta sitruunan kuori mukaan. Mausta ja lisää nesteet. Anna porista jonkin aikaa. Lisää lopuksi simpukat. Sotke keitetyn pastan kanssa.
Minusta ei kyllä saisi karppaajaa tekemälläkään. Pasta on vaan niin hyvää. Lopusta kurpitsasta ajattelin loihtia jotain tämän päivän Hesarin ohjeiden mukaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti