28.3.10

Himoitsen nahkatakkiasi, Jyrki J.J. Kasvi


Tässä on jo kotvasen aikaa ollut yksi sisustusprojekti vaiheessa: keittiön tuolien verhoilu. Aiempi vihreä verhoilu oli myös itse tehty, mutta uuden kämpän keittiö apinatapetteineen kaipasi jotain hillitympää.


Aiemmat päälliset palvelivat kyllä monta vuotta. Kangas oli silloin 2003 juuri täydellistä, tosin se ei kestänyt vesipesua. Mutta senkin sai torpattua kenkäsprayllä, joka teki kankaasta tosi tehokkaasti likaa ja roiskeita hylkivää.


Vaan nyt siis näihin uusiin päällisiin. Löysin kirpparilta 6 eurolla ihanasti kuluneen pitkän nahkatakin, joka on joskus ollut musta. Takissa oli monta hyvää ja yhtenäistä palaa. Yksi tuoli sai päällisensä oikeasta etuhelmasta, toinen vasemmasta. Kolmas päällinen on tehty selkämyksestä, itse asiassa lopputuloksessa näkyy niska- ja olkasaumat sekä vähän hihoja.


Mutta nyt olis yksi tuoli vielä päällystämättä ja kaikki yhtenäiset palat hummattu. Tässä täytyy nyt punnita, onko ompelukoneessani riittävästi vääntöä surauttamaan takin takahalkion kiinni, jolloin ongelma ratkeaisi. Vai pitääkö lähteä hamuamaan kirppareita toisen romutakin toivossa.


En vaan voi olla ajattelematta, että Jyrki Kasvin pitkässä mustassa nahkatakissa olisi varmasti täydellisen hyviä, yhtenäisiä paloja, joilla päällystäisi tuolin jos toisenkin... Eli Jyrki, jos takkisi sattuisi tuhoutumaan osittain (esim. jäämällä hissin ovien väliin), niin minulla olis kyllä käyttöä sille ei-raadellulle osalle :)

4 kommenttia:

Jyrki J.J. Kasvi kirjoitti...

Hohoo, multa on juuri siirtymässä yksi täysin palvellut maksipitkä nahkatakki ajasta iäisyyteen. Mihin saan toimittaa sen jatkojalostusta varten!

Katri kirjoitti...

No hohohooo, indeed :D Näköjään on niin, että niin internet vastaa kuin sinne huutaa. Yllättyneenä, mutta iloisen kiitollisena otan kyllä takkisi vastaan ja annan sille uuden elämän! Laitan koordinaatteja tulemaan tuota pikaa.

Niina kirjoitti...

Onpa hienot tuolinpäälliset! Sulla on aina huiman kivoja ideoita, ihan tässä itsekin taas virkistyy suunnittelemaan uuteen kotiin jotain extrafiiniä juttua :)

Katri kirjoitti...

Niina, kiitoksia! Extrafiinejä juttuja odotellessa :) Noikin päälliset oli lopun viimein aika helppo tehdä, ja tuoleista tuli ihan luksustuolien näköiset.