28.5.09

Kalavale

Oon joskus miettinyt, onko tylsää kirjotella tänne näyttelyistä ja teatteripätkistä, kun kuitenkin aina tykkään kaikesta ees jonkin verran ja kun kuitenkin aina voin suositella rientoja muillekin. No nyt ei oo sitä ongelmaa.

Kävin eilen katsomassa KOM-teatterin Kalavaleen, ja oli ihan hirveetä tuubaa. Eikä ees sen takia, että siinä viljeltiin vittua aika paljon, vaan koska se oli yksinkeraisesti huono. Samalla tavalla huono kuin se Mannerheim-nukkeanimaatio. Olevinaan jotenkin yhteiskunnan kipupisteitä peilailevaan, mutta todellisuudessa vain tosi juonetonta ja heikkoja hahmoja.

Laura Malmivaaran esitys oli tosi heikko. Jos pitäis antaa lukiolaisten näytelmäkerholaisille tehtäväks näytellä yläastelaista, niin tulos olis ehkä aika sama. Sellasta ylinäyttelemistä. Jos jotain positiivista hakee, niin Vilma Melasniemi oli kyllä aika hyvä nisti.

Mutta suosittelen käyttämään 24 euroa johonkin muuhun.

4 kommenttia:

.k kirjoitti...

Ompa raikasta, että joku uskaltaa julkisesti olla jotain mieltä! Tai siis eri mieltä.
En ole nähnyt näytelmää ja tuskin näenkään, mutta periaatteellisella tasolla, sillä
taiteenhan pitäisikin luoda keskustelua. Kiitos tästä!

(tää näyttää jotenkin ihan kuittailulta, mutta olen kyllä aivan tosissani.)

Katri kirjoitti...

Kiitos .k. Tällasten proggisten jälkeen jään aina miettimään, että onko tällaset rimanalitukset jotenkin tietosia ja taktikoituja. Tyyliin: "tehdäänpä tällanen vasemmalla kädellä hutastu hepponen näytelmä/filmatisointi/whatever ja laitetaan siihen yks epäsovinnainen elementti (kiroilu/huumesekoilu/kansallisikoni sutasemaan jotakin), niin voidaan sitten kuitata kaikki tätä proggista kohtaan esitetty kritiikki ahdasmimelisten konservatiivien kauhisteluna".

Taija kirjoitti...

Musta on aina kiva kuulla, mitä ihmiset oikeasti ajattelee näytelmistä yms. kulttyyririennoista!

Itse olen käynyt paljon teatterissa ja aina sapettaa, jos joutuu katsomaan huonoa näytelmää / näyttelemistä.

Ehdottomasti hirvein näytelmä ikinä oli Teatteri Jurkan Ahmija, jonka jälkeen oli kaksi päivää pala kurkussa ja hirveä ahdistus päällä. Sinänsä näyttelijät näyttelivät hyvin, mutta itse näytelmä oli karsea ja yliampuva.

Tosin kaikkia loistaviakaan näytelmiä ei voi suositella kaikille. Kaikki riippuu niin ihmisestä ja siitä, mitä hän teatterilta toivoo...

Mutta eipä tartte mennä siis kalavaletta katselemaan, kiitos siitä!

Katri kirjoitti...

Taija, sanos muuta. Olin jotenkin tosi pettynyt tohon Kalavaleeseen, kun yksi hauskimmista teatterijutuista lähihistoriassa on kuitenkin ollut mielestäni KOMin Teillä ei ollut nimiä.